Sportiga hörlurar

För många är musik en nödvändig del av ett träningspass. Musiken motiverar och gör att tiden rinner iväg på gymmet eller i motionsspåret och gör helt enkelt träningen lättare. Den som ska träna och lyssna på musik ställer särskilda krav på hörlurarna. De måste sitta kvar när man rör sig, tåla svett som ju är både fukt och salt på en gång, samt inte hoppa i ljudet vid rörelse. Många har också andra krav på ljudbilden, en del vill ha mycket bas men det kan vara svårt att hitta en hörlur med tryck som också sitter bekvämt och sitter kvar. Vår favorit är Senso Activbuds hörlurar. Det är ett par trådlösa in-ear-lurar med propp i örat och tråd bakom nacken som gör att de sitter på plats eller kan hängas om halsen då man inte använder dem.

Priset är rimligt, bara cirka 300 kronor, vilket är bra eftersom det är lätt att glömma dem när man ska byta om efter passet. Dessutom blir de ju rätt svettiga efter ett tag. Hörsnäckorna är vattentäta vilket gör att du faktiskt kan simma med dem på, och de har en mycket bra bluetooth-koppling, och dessutom hyfsad batteritid. Vi tycker detta headset sitter bekvämt på örat och de sitter också kvar trots intensiva träningspass. Ljudet är förvånansvärt bra för priset, med en rik bas och tydlig diskant. Batterierna laddas på under 2 timmar och har 10 dygns standbytid. Hörlurarna har också en viss brusreducering, vilket är bra om man är på ett bullrigt gym.

Lurarna har ett klassiskt utseende, rätt så sportigt men inte störande för den som har ett känsligt öga för mode. De har förstås en inbyggd mikrofon som fungerar utmärkt, och i paketet medföljer ett fodral att förvara dem i mellan användningarna. Kort sagt, Senso Activebuds är det naturliga valet för den sportiga ljudälskaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *