Bästa around-ear-lurarna

Hörlurar som täcker hela örat är ofta bekväma, och praktiska i en bullrig miljö eftersom de stänger ute ljud. Vår favorit är Oppo PM-3. De är av den nya generationen magnetdrivna högtalare, de som också kallas för orthodynamiska. Oppo är ett nytt märke som startade 2014, och det är fascinerande hur de ändå lyckats skapa hörlurar av så hög klass; Oppo är kinesiskt och deras huvudsakliga marknader är Asien, USA och Europa. Det ägs av det kinesiska företaget BKK Electronics och är stationerade i Kalifornien. Deras hörlurar har belönats med det prestigefyllda EISA:s pris för bästa produkt.

Tekniken i orthodynamiska hörlurar innebär att ett ultratunt membran styrs av magnetiska pulser. Det innebär att ljudet kan genereras distinkt över hela ytan, och den kan skicka ljudimpulser på olika register samtidigt. Ljudet blir mer konsistent och med mindre distortion, ljudzonerna påverkar inte varandra. Även om Oppos hörlurar är i något enklare material, inga läderdetaljer här inte, så är de förvånansvärt bekväma och lätta. I dagens öppna arbetslandskap kan man lätt ha dem på sig hela dagen då man vill jobba ifred, och de släcker på ett utmärkt sätt ut omgivande ljud.

Företaget har särskilt tänkt igenom balanseringen, vilket gör lurarna omärkliga på huvudet. Ljudåtergivningen är förstås enastående. I likhet med alla hörlurar av högre klass är det en ny upplevelse att lyssna på gammal välkänd musik, man upptäcker toner man inte visste fanns och de enskilda instrumenten står ut i en fantastisk klarhet. Basen finns där men känns inte påträngande, och de andra registren bär med lyssnaren i melodislingorna.

Priset är också rimligt, runt 3-4000 får man betala för ljudvidundren. Ljudet i dem motsvarar det som man kan få betala betydligt mycket mer pengar för. I leveransen ingår även en extralång hörlurssladd för den som t. ex. vill lyssna på TV med lurarna.

Rendly