Bästa lurarna med aktiv ljuddämpning

Många är utsatta för bullriga miljöer i vardagen och för den som flyger eller jobbar på en bullrig plats kan det ljudet bli mycket störande. Ska man höja ljudet i hörlurarna för att störa ut bullret finns risk att man istället skadar öronen med den totala ljudnivån. Därför är det fantastiskt att det idag finns hörlurar som släcker ut bakgrundsbullret med motriktade ljudvågor. Vårt val vad gäller sådana hörlurar är Bose QuietComfort. De finns både i en trådlös version och en sladdversion. Den trådlösa är ovanligt effektiv, batteriet håller länge och den blir inte nämnvärt tyngre. Den är lätt att para ihop med mobilen eller datorn, ett enkelt knapptryck gör att det är klart!

Det finns också en inbyggd möjlighet att sätta i en sladd för den som vill ha direktkoppling, och på höger kåpa finns en ingång för mikro-usb samt kontroller för ljudvolym, paus, snabbspolning och på/av-knapp.Den inbyggda mikrofonen innehåller också aktiv ljuddämpning, vilket gör det enkelt att prata i telefon även i bullriga miljöer. Kostnaden ligger runt 3000 kronor, vilket det kan vara värt för den som är i bullriga miljöer. Lurarna sitter bekvämt på huvudet och är mycket robusta. De är konstruerade så att de kan vikas ihop och placeras i en platt låda stor som en iPad, vilket minskar risken för att de går sönder.

Ljudet är enastående, med en fantastisk rikedom i alla register. Den aktiva ljuddämpningen är verkligen aktiv. Dock är den bättre på att släcka ut lågfrekvent buller som flygplansbuller eller tågdunk, men även den högre ljudfrekvensen från kontorsarbete dämpas av hörlurarnas kuddar och släcks till viss del ut. Det är också en konstig känsla när man pratar i telefon eftersom även ens egen röst släcks ut, men det är ju något man får vänja sig vid. På det hela taget är Bose QuietComfort ett mycket bra val!

Rendly