Bästa on-ear-lurarna

När det gäller on-ear-hörlurar finns det ett mycket stort urval. Många av dem som låter bäst har en diskret design, men på sistone har det också kommit bra hörlurar som samtidigt är moderiktiga. De moderna finns i många olika färger och blir ett uttryck för bärarens personlighet. On-Ear-lurar är lättare och smidigare än over-ear-lurar, men samtidigt mer stabila och för många mer bekväma än in-ear. Vårt bästa val kommer från den klassiska tillverkaren Sennheiser. Deras Momentum on-ear kombinerar dessa två funktioner i snygga lurar med ett fantastiskt ljud och en robust utformning. Hörlurarna finns i många olika färger för att passa bärarens stil, men gemensamt är en retrokänsla och de coola materialen: läder, sammet och stål. Snygga detaljer som kontrast-sömmar och en robust skruv för justering av storleken bidrar till det klassiska intrycket. Lurarna har utnämnts till bäst i test av flera olika testare.

Det är inte heller konstigt för Sennheiser lägger hela sin långa erfarenhet av hörlurstillverkning i att skapa ett par riktigt snygga och kompetenta hörlurar. Ljudet är enastående. Varje ton och skrapning hörs, och man får ut exakt det man stoppar in i lurarna. En tunn och informationsfattig inspelning ger samma resultat ut, medan en rik jazzlåt levererar upplevelsen av att befinna sig i rätt rum vid rätt tillfälle. Ljudet levereras distinkt över hela registret, och hänger med i svängningarna. Resultatet är en njutning som får bäraren att förlora sig i tid och rum.

De sitter också mycket bra på huvudet, ett lätt fast grepp där hörlurarnas mjuka sammet smeker ytterörat, de är bekväma nog att bära under många timmar. Utförandet är som brukligt med Sennheiser enkelt men robust, sladdar är utbytbara och materialen är gedigna. Lurarna ligger absolut åt det dyrare hållet för ett par on-ear-lurar med sina ca 2000 kr i butikspris, men de är värda vartenda öre.

Rendly