Olika typer av hörlurar

Hörlurar kan göra livet både bättre och enklare och tillåter dig inte bara att lyssna på musik överallt utan du kan även prata i telefon när du kör bil, lyssna på ljudet till videor på ställen där du riskerar att störa någon med ljud och använda dem till mikrofon och att spela in, beroende på vilka hörlurar som du väljer såklart. Det finns många olika typer av hörlurar och det gäller att hitta rätt typ av hörlurar för det behov som man har. Det finns i regel tre typer av hörlurar, dessa kallas för in-ear hörlurar, on-ear hörluar och over-ear hörlurar. Vilka du ska välja har helt att göra med vad du har tänkt dig att använda dem till och ibland kan det vara klokt att ha två typer av hörlurar för olika typer av tillfällen.

In-ear hörlurar är små hörlurar som är lätta att ha med sig, dessa kallas även för öronsnäckor och du stoppar in dem i örongången. De väger ofta under 100 gram och tar ingen plats alls, många av dessa har dessutom en mikrofon så att du kan använda dem när du pratar i telefon utan att du behöver hålla huvudet mot luren. Det ger dig fria händer och därför är detta ett alternativ som många väljer att ha med sig på resor och dylikt. Det finns även in-ear hörlurar som har en ram kring öronen, detta är för att hålla dem på plats bättre och är ett bra alternativ om du till exempel vill springa med dina hörlurar. I särklass den minsta typen av hörlurar.

On-ear hörlurar är medelstora och mindre än over-ear hörlurar. Dessa placeras över huvudet och är ofta bekväma att ha på sig samtidigt som de erbjuder ett bra ljud. Då de fortfarande är relativt små är de fortfarande enkla att ha med sig och tar väldigt lite plats i väskan. Många av dessa kan dessutom rullas ihop för att ta ännu mindre plats. Även dessa kan komma med en mikrofon.

Over-ear hörlurar är de största hörlurarna på marknaden. Öronen placeras i dessa hörlurar och därför ger de även bäst ljud samtidigt som de stänger ut brus och oljud från omgivningen. Det är vanligt att exempelvis gamers använder sig av dessa och därför har de nästan alltid en mikrofon. Många hörlurar idag har dessutom bluetooth.

Om du har tänkt dig att köpa ett par hörlurar för att lyssna mycket på musik i vardagen bör du ha åtanke att det drar mycket batteri på den enhet som du använder dig av. Därför är det klokt att även införskaffa en powerbank i samma veva. Då kommer du att kunna känna dig säker på att du har batteri hela dagen och dessutom får du mest användning av dina hörlurar då du kan lyssna mycket mer.

Rendly